Snel naar...

Informatie over de huisartsenzorg

De huisartsenzorg ziet er anders uit tijdens de corona-pandemie. We weten niet hoe lang deze pandemie nog zal duren. Deze aanpassingen vragen van onze patiënten en van ons team flexibiliteit. We doen ons uiterste best om u op een zo goed mogelijke, persoonlijke, manier te helpen, via telefonisch of online contact, via onze spreekuren en bij ieder ander contact. 

Bezoek alleen op afspraak

U kunt alleen op afspraak worden geholpen: dit geldt voor alle spreekuren en ook voor bloedafname. Belt u dus altijd eerst met de assistente. 

Bij de entree van de praktijk wordt een gezondheidscheck gedaan en gecontroleerd of u een afspraak heeft.

Neem de hygiënemaatregelen in acht. De wachtkamer is ingericht op 1,5 meter afstand tussen mensen te houden en het ventilatiesysteem is hierop ingericht. Wij zorgen met de planning van afspraken dat de wachtkamer nooit te vol zit. Kom niet te vroeg, hoogstens 5 minuten en wacht bij een volle wachtkamer even buiten. Ook de huisartsen en assistentes nemen extra hygiënemaatregelen. Zo houden we in de spreekkamer voldoende afstand. Bij het lichamelijk onderzoek is dit niet mogelijk, maar alleen bij uitzonderhing doen wij een mondkapje op en handschoenen aan. Wij geven u geen hand, maar u bent natuurlijk welkom. 

Bloedprikken op de praktijk is mogelijk, maar alleen op afspraak!

Blijf thuis bij klachten

Blijf thuis bij klachten van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Mijd sociaal contact en laat uw testen via de GGD. 

U kunt de praktijk alleen binnenkomen op afspraak.
Kom dus niet zonder afspraak naar de praktijk toe. Dit doen wij om onszelf en uzelf te beschermen tegen besmetting met het coronavirus.

Voorkom besmetting

Voorkom besmetting met virussen:

  • Was regelmatig uw handen.
  • Nies en hoest in uw elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes.
  • Geef geen handen.
  • Voorkom het aanraken van uw gezicht.
  • Vermijd zo veel als mogelijk sociale contacten.
  • Volg aanwijzingen van zorgverleners en de overheid op.

Overige vragen

Onze advies is de betrouwbare website www.thuisarts.nl . Hierop staat goede informatie over corona en over andere klachten die niets met corona te maken hebben. Onze assistentes en de huisartsen verwijzen hier actief naar. 

Voor andere vragen en antwoorden kunt u kijken op de website van het RIVM of bellen met het door de overheid ingestelde telefoonnummer 0800-1351 (gratis).

Mentale gezondheid

GGZ Rivierduinen biedt binnenkort een tweetal cursussen aan waarover we u willen informeren. Het betreft cursussen voor mensen die zich gespannen voelen en mensen met familieleden met psychische klachten. Dit soort klachten komen natuurlijk veel voor. Om die reden vermelden wij de cursussen graag op onze website. 

Lees meer

Lupine neemt deel aan ELAN

 

Uw gegevens voor de beste zorg

We willen u graag melden dat wij naast het opleiden van huisartsen nu ook op het gebied van onderzoek samenwerken met het Leids Universitair Medisch centrum (LUMC) om de gezondheid en zorg te verbeteren voor u zelf en de mensen in onze wijk en stad. Deze samenwerking heet ELAN (Extramuraal Leids Academisch Netwerk).

Onderzoekers gebruiken een gecodeerde kopie van uw digitale medische gegevens, soms aangevuld met gegevens uit andere registraties. Gegevens zoals uw naam en adres en wie uw huisarts is worden niet verstrekt aan de onderzoekers.

Als u dit niet wilt kunt u dit aangeven bij ons. Voor meer informatie zie de ELAN- patiëntenfolder, op internet (www.lumc.nl/elan) of in onze wachtkamer.

 

We zijn verhuisd!

We zijn verhuisd! Na een voorbereiding van maanden en na geweldige inspanningen van het hele team dit weekend starten we maandag 1 juli op onze nieuwe locatie. U bent welkom in het nieuwe Gezondheidscentrum Lupine, Lupinesingel 85. De huisartsenpraktijken zijn gevestigd op de eerste etage.

wachtkamer nieuw

 

Voor meer informatie over de nieuwbouw, verhuizing, bereikbaarheid en vakanties verwijzen wij naar onze recente nieuwsbrief. Deze heeft u eerder via e-mail of via de post ontvangen. 

 

SSG Lupine   OK original Keurmerk LD NPA NHGpa RGB

Huisartsenpraktijk Lupine
Praktijken van Gemeren, Hoogendoorn, Nijessen en Obaidy
Lupinesingel 85
2403 CM Alphen aan den Rijn

AOEL logo email

SSG Lupine is onderdeel van Alphen op één Lijn.