Snel naar...

Medicijnen mee op reis

Medicijnen mee op reis: opiaten kunnen problemen geven!

Gaat u naar het buitenland en neemt u medicijnen mee die onder de opiumwet vallen zoals bijvoorbeeld zware pijnstillers, slaapmiddelen of medicijnen die gebruikt worden bij ADHD, dan is vaak een verklaring nodig dat het als medicijn gebruikt wordt.

Welke verklaring heeft u nodig?

Voor de Schengenlanden heeft u een Schengenverklaring nodig. Daarin staat dat u deze medicijnen meeneemt voor eigen gebruik. Kijk hiervoor op deze website.

Uw arts moet die verklaring ondertekenen en de Inspectie moet de verklaring waarmerken. U stuurt de volledig ingevulde verklaring naar het IGZ Den Haag, afd. FMT, postbus 16119, 2500 BC Den Haag (088-1205000). De Inspectie stuurt u de gewaarmerkte verklaring terug.

Schengenlanden

De Schengenlanden zijn: België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Ijsland, Italië, Luxemburg, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Spanje en Zweden.

Naar een ander land?

Reist u naar een land buiten het zogenoemde Schengengebied, dan adviseert de Inspectie u contact op te nemen met de ambassade of het consulaat van het betreffende land in Nederland. Elk land heeft nl. een eigen beleid als het gaat om het invoeren van geneesmiddelen voor eigen gebruik.

Wij raden u aan tenminste twee maanden voor de reis met het aanvragen van de formulieren te beginnen; het duurt even voor alles geregeld is!

Goede reis!

 SSG Lupine

Stichting Samenwerkingsverband Gezondheidscentrum Lupine
Lupinesingel 85
2403 CM Alphen aan den Rijn

AOEL logo email

SSG Lupine is onderdeel van Alphen op één Lijn.